Wonen

Buitenplaats Beresteijn biedt een unieke combinatie in de Randstad: een plek waar rust, groen en ruimte samenkomen – een groen eiland in het centrum van Voorschoten. Lees hier alles over het wonen op zo’n bijzondere buitenplaats en ontdek onze visie op luxe wonen in historie.

Wonen in historie


De buitenplaats van ruim vijf en een halve hectare in het centrum van Voorschoten biedt naast een fijne en luxe woonplek ook veel groen. Heel veel groen, park en bos – groot genoeg voor een rustig ommetje en om te spelen. De stijlvolle nieuwbouw is gelegen vlakbij het oude landhuis. De ruimtelijke opzet van Buitenplaats Beresteijn geeft ruimte om te wonen in verschillende ‘urban villa’s met rondom de parkaanleg. In het prominente landhuis is ruimte voor wonen met zorg voor ouderen. Samen wonen en toch elk op zijn eigen plek.

Ruime appartementen in het groen

De drie appartementengebouwen zijn gegroepeerd rondom een gezamenlijke ‘cour’ achter Huis Bereteyn en waaraan alle ingangen zijn gelegen: het Plein. De gebouwtjes hebben verschillende hoogtes variërend van twee, drie en vier lagen met daarboven een terug gelegen kapverdieping. De gemiddelde grootte van de appartementen is circa 110-120 m2 GBO (gebruiksoppervlakte), met 4 woningen per laag. De kapverdieping herbergt de 3 penthouses: deze zijn groter en hebben een ruimer dakterras. Het totaal aantal woningen is circa 45 stuks. Onder dit gezamenlijk Plein, dat ingebed ligt in het landschap, bevindt zich de parkeerruimte voor de bewoners en bezoekers met een eigen, nieuwe toegangsweg vanaf de Mozartlaan. Vanaf dit entreegebied loopt u zo het park in naar de charmante Slingervijver of de spannende ‘Folly’. Zelfs de Kruisvijver is in volle glorie teruggekomen!

Alles onder handbereik

Voorschoten beschikt over een breed aanbod van voorzieningen. Het centrum van het dorp ligt vijf minuten fietsen verderop. Hier vindt u alles voor de dagelijkse boodschappen, gezellige winkels en terrasjes met sfeer en basisscholen en middelbare scholen. Vlakbij liggen steden zoals Leiden, Wassenaar en Den Haag en ietsje verder Amsterdam. Met natuur op de buitenplaats en om de hoek liggen daarbij ook de zee en de Vliet binnen handbereik.

Andere rubrieken